Persbericht: VVD-Tweede Kamerleden bezoeken Zuid-Holland en Venray

De werkbezoeken zijn onderdeel van een serie bijeenkomsten van de VVD gericht op de agrarische sector in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen.

Tuinbouwwoordvoerder Bart de Liefde bezoekt eerst Firma Beekenkamp en 4Evergreen/Pura Natura in het Westland. Ook VVD-landbouwkandidaat voor het Europees Parlement Jan Huitema, de lijsttrekker van VVD Westland Pieter Varekamp en VVD Statenlid Arie-Pieter Noordermeer zijn bij dit werkbezoek aanwezig. Tijdens dit bezoek zal onder meer gesproken worden over hoe de tuinbouwsector innovatief kan blijven, met daarbij aandacht voor duurzame productiemethoden. Veel tuinbouwers worden steeds veelzijdiger; naast het oogsten van producten denken zij ook steeds meer na over de eindproducten en duurzame verpakkingsmethoden. Bart de Liefde heeft een bijzondere interesse in het ontwikkelen van productieketens waarbij geen afval meer zal zijn, en dit onderwerp zal onderdeel zijn van het werkbezoek.

In de middag bezoekt Helma Lodders in Venray de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) die van 25 t/m 27 februari gehouden worden. Hierbij wordt ze vergezeld door VVD-landbouwkandidaat voor het Europees Parlement Wyno Zwanenburg. Tijdens dit bezoek zullen zij in gesprek treden met verschillende stakeholders. Met dit bezoek willen zij het belang van de Nederlandse veehouderij benadrukken.

Lodders bezoekt na de Landbouwdagen een avond van de VVD Teylingen. Hierbij zijn ook VVD-Teylingen Lijsttrekker Marlies Volten en VVD-Statenlid Arie-Pieter Noordermeer aanwezig. De bijeenkomst is openbaar en vindt plaats in het bedrijfspand van de firma W.F. Leenen en Zn, Loosterweg 51 in Voorhout en start om 20.00 uur. Er is ook gelegenheid het bedrijf te bezichtigen en een producttentoonstelling te bezoeken. Lodders bespreekt tijdens deze avond thema’s als  beklemmende bestemmingsplannen, gewasbescherming, bemesting en financiering van landbouwkundig onderzoek.

Lodders en De Liefde kijken uit naar hun bezoeken aan Zuid-Holland en Venray. Lodders: ”De agrifood sector is belangrijk voor Nederland om sterker uit de crisis te komen. De sector zorgt bovendien voor 10% van onze banen. Met mijn agrarische achtergrond weet ik dat ondernemers te maken hebben met veel onnodige en knellende regels." De Liefde vult aan: "We willen tijdens deze campagne provinciale en lokale overheden oproepen om te komen tot minder regels en meer flexibiliteit zodat ondernemers weer de ruimte krijgen om te ondernemen. Als uitgangspunt bij het opstellen van regels geldt: het nationale minimum is het provinciale en gemeentelijke maximum.”