VVD-delegatie bezoekt tuinbouwers

De Liefde was in gezelschap van VVD-landbouw kandidaat voor het Europees Parlement Wyno Zwanenburg en van een delegatie van VVD Aalsmeer.

Het bezoek van De Liefde en Zwanenburg is onderdeel van een serie bijeenkomsten van de VVD gericht op de agrarische sector in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen.

De eerste stop was de bloemenveiling in Aalsmeer, Flora Holland. Hoewel voor de meeste werknemers de werkdag dan nog moet beginnen, liep deze bij Flora Holland om acht uur ’s ochtends al op het eind. De inkopers waren al vanaf vier uur uit de veren. Rond acht uur werden de laatste partijen bloemen geveild en ondertussen werden in de hallen alle bestellingen klaargemaakt om deze binnen anderhalf uur bij de koper te kunnen bezorgen. Het was hiermee een mooi inkijkje in het reilen en zeilen van de grootste bloemenveiling van Nederland.

Met een bezoek aan Celieplant op Greenpark Aalsmeer, Arcadia Chrysanten en bij Greenport Aalsmeer heeft de VVD-delegatie het productieproces van begin tot eind kunnen aanschouwen. Van de teelt bij de kwekers tot de verkoop op de veiling en de distributie naar de retailers.

Het bezoek heeft wederom duidelijk gemaakt dat de tuinbouwsector innovatief is en concurrerend, en dat de tuinbouwsector werk maakt van duurzaamheid. Hoe meer ruimte tuinbouwers krijgen om te ondernemen, hoe beter. Lokale en provinciale overheden doen er goed aan ruim baan te geven aan onze tuinbouwers. Zij hebben immers bewezen duurzaamheid hand in hand te kunnen laten gaan met een grote economische kracht. Dat is goed voor henzelf, en goed voor ons land. Daarom vindt de VVD ook dat lokale overheden geen schepje bovenop nationale regels moeten doen. Het nationale minimum is wat de VVD betreft het provinciale en gemeentelijke.