VVD op bezoek in de kas

Jan Huitema en Wyno Zwanenburg, beiden kandidaat voor het Europees Parlement voor de verkiezingen op 22 mei 2014, brengen met Tweede Kamerlid Bart de Liefde een bezoek aan een aantal bedrijven in Bergschenhoek.

De liberalen gaan vanaf 10:00 uur langs bij tomatenkwekerij Solyco, orchideeënkwekerij Special Orchids en bij Jami, waar men met innovatieve led-verlichting werkt.

Het bezoek van de VVD’ers maakt deel uit van het jaarlijkse evenement ‘Kom in de kas’. Dit is bedoeld om een breder publiek te laten zien hoe groenten en bloemen worden verbouwd.

VVD-Kamerlid Bart de Liefde is erg enthousiast over dit initiatief. “De Nederlandse tuinbouwsector is een sector om trots op te zijn. Producten van hoge kwaliteit, duurzaam geproduceerd en innovatief. Jaarlijks krijgen de Nederlandse kwekers vele bezoekjes van buitenlandse producenten die van hen willen leren. Dankzij het ‘Kom in de kas’-weekend kunnen de telers nu ook de Nederlandse consumenten laten zien waar hun groenten en bloemen vandaan komen.”

Jan Huitema: ‘Het ‘Kom in de kas’-weekend richt zich specifiek op kinderen en dat is wat mij zo aanspreekt. Zelf ben ik ook opgegroeid in een tuinbouwomgeving, waarin je als kind spelenderwijs leert. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen om kinderen te leren waar hun eten vandaan komt en wat je met een beetje ondernemersgeest kan bereiken. Kinderen zullen de komende dagen prachtige bedrijven van binnen zien. Ikzelf vind het ook nog steeds indrukwekkend om in deze grote, hoge kassen rond te lopen.”