Rondetafelgesprek over bereikbaarheid 112

Als vaste Kamercommissie voor Economische zaken hebben wij geluisterd naar zowel mensen die te maken hebben met een slechte mobiele bereikbaarheid van 112 als naar de telecombedrijven en technisch specialisten.

Er waren twee zalen nodig om het aanwezige publiek op te kunnen vangen. Dit toont aan dat de mobiele onbereikbaarheid als een groot probleem wordt ervaren en als VVD nemen we dit signaal serieus.

In december zal minister Kamp een rapport presenteren over de stand van zaken met betrekking tot de mobiele bereikbaarheid. Tijdens het rondetafelgesprek heb ik KPN en Vodafone gevraagd wat zij gaan doen om de mobiele bereikbaarheid op korte termijn in de grensgebieden en andere 'witte vlekken' te verbeteren.

Verder begreep ik tijdens het gesprek dat de plaatsing van nieuwe masten soms wordt tegengewerkt door lokale belangengroepen of de welstandscommissie.

Als alle betrokkenen (providers, overheden, bewoners en ondernemers) gaan samenwerken komen we een heel eind met het verbeteren van de mobiele bereikbaarheid in heel Nederland.